• Maja Reichard

  Maja Reichard

  Stefan Jansson

  Stefan Jansson

  Lions i Sverige delar ut 2016 års Bragdlejon till två parasportare: Simmaren Maja Reichard från Nacka och rullstolsrugbyspelaren Stefan Jansson från Stockholm.

  Det är Parasportförbundet och Lions som beslutat utse dessa till mottagare av Sveriges Lions Bragdlejon. Ett pris som delas ut vid Lions årsmöte varje år till lovande idrottare inom handikappidrotten.

  Vidare delar Lions ut Livskvalitépriser till Felicia Grimmenhag från Bålsta, Sonia Elvstål från Östersund – känd från TV-programmet ”Mot alla odds”, samt Adam Alexander från Sundsvall.

  Stefan Gahne, Oxie, som tävlar i goalball, Niklas Andersson från Mölndal som simmar och Kristin Björfeldt från Mjölby som tävlar i längdskidor och friidrott, får uppmuntringspriser.

  Pressmeddelandet >>

 • Den internationella hjälporganisationen Lions fyller 100 år, och den här helgen börjar organisationens firande. Lions i Gävle visar upp flera av sina verksamheter, och bland annat har man ställt upp ett blått katastroftält på Drottninggatan vid Rådhustorget. >>

 • Foto: MSB

  Lions blåa tält ska användas till svenskt flyktingmottagande.>> Läs i Expressen. >>

 • Distriktsguvernören Anna From-Lindqvist blev intervjuad av TV Skellefteå.

 • flicka lask

  Det är den sjunde resan som Lion-medlemmarna Leif och Nilgun Niord gör för att hjälpa syriska flyktingar och speciellt barnen som finns i Turkiet. På denna resa i slutet av mars och början på april delar de ut förnödenheter till cirka 450 familjer. Denna gång har man med sig Lego till barnen och andra leksaker som delas ut. Även Lions ordförande Annica Nordell samt vice ordförande Mattias Öberg och projektledare för insamlingen till de syriska flyktingbarnen, Åke Nyquist är med på resan. Några bilder här. >>

 • Källa: Michelle Blomeke/Nilgun Erdem Niord