Throwback Thursday/En tillbakablick

forsta sidan

Eftersom coronapandemin begränsar våra aktiviteter är det kanske läge att göra en tillbakablick på vad Lions har varit med om hittills både i Sverige och internationellt.

I mars månad för 8 år sedan startade Lions Clubs International en kampanj att utrota mässling. Andra som ingick i samarbetet var inte mindre än Bill och Melinda Gates Foundation bland andra. Läs vårt pressmeddelande från 9 mars 2012. >>

Var har din klubb för signifikanta ögonblick genom åren? This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lions i Sydafrika

Kensington Lions Club i Sydafrika har paketerat antiviralt antibakteriellt tvålar för att dela ut till arbetare som jobbar utomhus.

Lions hjälper Kroatien

Zagreb, Kroatien drabbades nyligen av den värsta jordbävningen som staden hade sett på 140 år. Hundratals hem skadades och hundratals skadades, även många dödsfall. En LCIF-nödtillskott på 10 000 USD tilldelades District 126 i Kroatien för att hjälpa till med denna kris. Din generösa donation hjälper oss att svara på var vi än behövs runt om i världen.

Ta tillvara på engagemanget i coronatider

Det ideella engagemanget fortsätter att vara en viktig del i det svenska samhället när vi ställs för nya utmaningar i tider av coronaspridning. Många behöver hålla en fysisk distans till andra samtidigt som det finns ett stort behov av att verksamheter inom ideella organisationer fortsätter. Engagemanget kan inte pausa men vi behöver ställa om för att fortsatt kunna ta tillvara på det. På Volontärbyrån ser vi att många gärna vill bidra men inte riktigt vet hur. Vi har därför sammanställt några tips till dig som vill engagera fler nu!

Läs mer här. >>